Observans

Projektcég, Szellemi Műhely, Képzési Vállalkozás, Szakmai Szolgáltató

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Szakképzés

E-mail Nyomtatás PDF
Tartalomjegyzék
Szakképzés
Mérés, vizsgáztatás
Szakképzés-kutatás
Szervezetfejlesztés
Minden oldal

Hátrányos helyzetűek szakképzése

Elkötelezettek vagyunk a hátrányos helyzetű fiatalok, felnőttek esélyteremtésében. Egyetértünk azokkal, akik az életminőség növekedésének egyik kulcsterületeként tekintenek a szakképzésre.

Szolgáltatásainkat – azoknak az intézményeknek, szakembereknek, akik a hátrányos helyzetűek problémáit felvállalják – kedvezményesen, ha van rá lehetőségünk díjmentesen nyújtjuk, illetve közreműködünk pályázati források felkutatásában.

Két területen rendelkezünk saját fejlesztéssel, szolgáltatásokkal:

1. A motivációt serkentő, tudáskompenzációs-felzárkóztató eljárások a hátrányos helyzetű csoportok képezhetősége, képzésbe való bevonása és benntartása érdekében

Pedagógus-továbbképzési programunkat a Nyírségi TISZK-el közösen dolgoztuk ki és próbáltuk ki szakiskolai szakmai tanárok és szakoktatók körében.

2. A tanulói aktivitás növelésének gyakorlati módszerei a kompetencia- angolnyelv-oktatásban

A Nemzeti Tankönyvkiadó pedagógus-továbbképzési programját vettük át és fejlesztettük tovább majd valósítottuk meg egy pilot képzés keretében. A képzés résztvevői szakiskolai képzésben tanító nyelvtanárok voltak. Célunk – melyet nagy sikerrel teljesítettünk – az volt, hogy a legkorszerűbb módszertannal ismertessük meg az egyik legnehezebb pedagógiai feladattal küzdő nyelvtanári célcsoportot. Ebben a projektben a Tudomány Nyelviskola kiváló módszertani szakembereivel működtünk együtt.