Observans

Projektcég, Szellemi Műhely, Képzési Vállalkozás, Szakmai Szolgáltató

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ahogyan minket látnak ...

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Filotás JánosA 2009/2010-es tanévben, a Építőipari TISZK TÁMOP-2.2.3-07/1-2F-2008-0013 elnevezésű projekt keretében volt szerencsém részt venni az magasépítő technikusi képzés moduláris szemléletéhez és a moduláris tananyag-rendszer kidolgozáshoz tartozóan egy tananyag-fejlesztési tevékenységben. A tananyag-fejlesztési projekt az OBSERVANS Kft. irányításával úgy zajlott, hogy a résztvevők előbb egy 30 órás módszertani továbbképzésen vettek részt.

A tanulói jegyzet elkészítése egész 2011 május végéig tartott, amely során több lépcsőben fokozatos fejlesztéssel kapta meg végleges arculatát a jegyzet. Egy formai kötöttségeket rögzítő sablont töltöttem fel a vonatkozó tananyagokkal, majd több fordulóban a nyelvi, valamint a szakmai lektoroknak köszönhetően az anyag mindig bővült, illetve korrekciókon esett át. A folyamat végére azonban elérte azt a szintet, hogy a teljes kitűzés elméleti anyagrész és a gyakorlati feladatok szinte önállóan tanulható formában, nyomdakész állapotban megszülettek.

A fenti fejlesztési projekt eredménye, hogy ugyan kisebb erőbedobással, de azóta is fejlesztek tananyagokat, s legújabb terveim között szerepel az elektronikus alapú oktatási anyagok ki- illetve továbbfejlesztése is.

Filotás János, okleveles építőmérnök, mérnök-tanár

Intézmény: Pogány Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari és Informatikai Szakközépiskola